Het Drongengoed... "Sustine-Abstine"


Omschrijving

Het aaneengesloten bosrijk gebied van het Drongengoed beslaat een oppervlakte van ongeveer zevenhonderd hectaren.  Het wordt daarom ook wel 'de longen van Oost-Vlaanderen' genoemd.

In de kern van dit belangrijk natuurdomein ligt goed bewaard en deels nog bewoond, de achttiende eeuwse grote abdijhoeve.

Dat de vegetatie en het terrein in de loop van de eeuwen sterk wisselde, toont ons duidelijk de geschiedenis van het Drongengoed.  Zij gaat terug tot in de verre Middeleeuwen.

Het Drongengoed heeft zijn uitzicht te danken aan het energiewerk van abt De Stoop.  Maar... ook hij wordt ouder en wat kan er intussen gebeurd zijn dat zijn plotse en merkwaardige dood zou verklaren?

"...... het was zes uur in de namiddag, treft men zijn dode lichaam aan in de tuin van de abdij te Drongen.  Hij ligt op een 'fuslique'.  Het lijkt op zelfmoord. De monniken verbijsterd wellicht, ......."

 Wat voorbij gaat, laat een afdruk na.  En dit spoor is het, dat wij gaan volgen.

 

Gids : Frieda

 


Details

Titel Het Drongengoed... "Sustine-Abstine"
Prijs Verenigingen / groepen : € 75 - Individueel : € 8 (min. aantal 8 personen)
Datum Niet van toepassing

Praktisch

Verzamelplaats: Aan het poortgebouw
Parkeergelegenheid: Parkeergelegenheid : in de dreef (wagens zijn niet toegelaten op het domein)
Start: Naar keuze
Duur: 1:30 uur
Afstand: 2,4 km
Aantal deelnemers: Max. 25
Datum: Op reservatie.  Deze wandeling is beschikbaar vanaf maart 2018
Inschrijvingen: info@meetjesland-authentiek.be
Even gezellig napraten in het cafetaria, behoort tot de mogelijkheden.

Online inschrijven kan ook via onderstaand reservatieformulier.  Om gevolg te kunnen geven aan uw reservatie, dient het formulier volledig ingevuld te worden en ontvangt U een automatische bevestiging.  Onvolledige formulieren kunnen niet verstuurd worden.

Wenst U als vereniging deze gegidste rondleiding op te nemen in uw jaarprogramma, of zoekt U als individu een gezellige namiddag samen met vrienden en/of familie?  Neemt dan gerust contact met ons op, wij helpen U graag verder.

Zijn er nog vragen, aarzelt niet deze te stellen.Reserveren

Vul het reservatieformulier in en klik op ‘verzenden’. Opgelet: een aanvraag is pas definitief na ontvangst van de bevestiging van ‘Meetjesland Authentiek’