Op zoek naar de geschikte plek.


Omschrijving

Collectief wonen in de schaduw van de kerktoren...

Wij laten het gebied rond de markt met zijn winkels-en handelsstraten met deftige herenhuizen en het drukke verkeer achter ons en wandelen door één van de toen vier armste regio's van de stad Eeklo, waar schrijnende armoede heerste na de teloorgang van de huisnijverheid in de textiel.

Wij zien van tal van kleine arbeidershuisjes en....zoveel meer.  Wij snuiven kuierend door smalle straatjes zonder voetpaden de sfeer van vroeger op. 

Wij ontdekken een reconversie van een industriële site, een schitterend voorbeeld van stadsherwaardering en stellen vast dat het in de melkerij goed leven is. 

Architecten met naam en faam hebben er prachtige projecten neergezet.

 

Gids : Frieda

 

 


Details

Titel Op zoek naar de geschikte plek.
Prijs Verenigingen/groepen : € 75 - Individueel: € 8/persoon (min. aantal = 8 personen of in overleg met de gids)
Datum Niet van toepassing

Praktisch

Verzamelplaats: Markt, Eeklo (aan het Stadhuis).
Parkeergelegenheid: gratis: Burg Lionel Pussemierstraat (parking sporthal), Gentsesteenweg (NMBS-parking aan de goederenkoer van het station), Gebr. Van de Woestijneplein, Burggravenstraat, J. Fr. Willemsplein.
Start: Naar keuze
Duur: 2 uur.
Afstand: 2 km.
Aantal deelnemers: max. 25.
Datum: Op reservatie.  Wij adviseren om tijdig uw afspraak vast te leggen.
Inschrijvingen: info@meetjesland-authentiek.be

Online inschrijven kan ook via onderstaand reservatieformulier. Om gevolg te kunnen geven aan uw reservatie, dient het formulier volledig ingevuld te worden en ontvangt U een automatische bevestiging.
 
 
Wenst U als vereniging deze gegidste rondleiding op te nemen in uw jaarprogramma, of zoekt U als individu een gezellige namiddag samen met vrienden, op een datum naar keuze? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen U graag verder. Zijn er nog vragen, aarzel niet deze te stellen.


Reserveren

Vul het reservatieformulier in en klik op ‘verzenden’. Opgelet: een aanvraag is pas definitief na ontvangst van de bevestiging van ‘Meetjesland Authentiek’