De Bijlokesite .... Confrontatie heden en verleden!


Omschrijving

Wij gaan samen op verkenning in deze prachtige cultuurhaven in het hartje van Gent.

Het is een wandeling die misschien ietwat afwijkt van de andere.  Weet dat ik jullie niet ga overvallen met opsommingen van historische feiten en data.  Dit is een wandelng doorweven van de persoonlijke verhalen van de zusters, zoals het leven hier toen was.  Het is dankzij de herinneringen van de laatste zusters dat ik een stukje geheugen van de Bijloke tot leven kan brengen.

Wij keren bijna 900 jaar terug in de tijd. Gent was in die periode overspoeld door migranten, zij hadden alles achtergelaten om fortuin te zoeken in de stad.  Zij waren hulpeloos en deerniswekkend.  Maar ook in 13de eeuw waren er in Gent personen begaan met het lot van de armen en de zieken.

U zult het spontaan ontdekken, deze site is een samensmelten van het verleden met het heden.

 

Gids : Frieda 


Details

Titel De Bijlokesite .... Confrontatie heden en verleden!
Prijs Verenigingen / groepen : € 85 + € 15 vaste kosten.
Datum Niet van toepassing

Praktisch

Verzamelplaats: Godshuizenlaan2, 9000 Gent.  (Verzamelen in de inkomhal van het stadmuseum)
Parkeergelegenheid: Wegens het mobiliteitsplan van Gent, adviseren wij openbaar vervoer.
Start: Naar keuze
Duur: 3 uur
Afstand: 3.5 km
Aantal deelnemers: Max. 25
Datum: Op reservatie.  Wij adviseren om uw reservatie ruim vooraf door te geven en dit om administratieve reden.  Alle locaties op de site worden bezocht, ook de gebouwen van het KASK.
Inschrijvingen: freart@telenet.be  
Voor bijkomende inlichtingen : + 32 496 502 555
Wij raden aan om uw reservatie op een weekdag te nemen, dit omdat het KASK niet open is op zondag.

Online inschrijven kan ook via onderstaand reservatieformulier. Om gevolg te kunnen geven aan uw reservatie, dient het formulier volledig ingevuld te worden en ontvangt U een automatische bevestiging.
 
Wenst U als vereniging deze gegidste rondleiding op te nemen in uw jaarprogramma, of zoekt U als individu een gezellige namiddag samen met vrienden op een datum naar keuze? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen U graag verder.
Zijn er nog vragen, aarzel niet deze te stellen.


Reserveren

Vul het reservatieformulier in en klik op ‘verzenden’. Opgelet: een aanvraag is pas definitief na ontvangst van de bevestiging van ‘Meetjesland Authentiek’